Blog

Klobúky Pork Pie: História a zaujímavosti

Klobúky Pork Pie: História a zaujímavosti

 

Pokiaľ hľadáte elegantný a štýlový klobúk, ktorý vám dodá na sebavedomí a dokonale doplní vaše oblečenie, môže sa vám zapáčiť klobúk Pork Pie. Tento typ klobúka je v posledných rokoch veľmi obľúbený a získal si fanúšikov po celom svete. Pokiaľ vás zaujíma, ako tento klobúk vznikol a čo ho odlišuje od iných klobúkov, prečítajte si nasledujúce informácie.

História klobúka Pork Pie siaha až do 19. storočia, kedy bol tento typ klobúka obľúbeným doplnkom medzi americkými a anglickými dandmi. Jeho názov pochádza z podobnosti s koláčom typickým pre americkú kuchyňu. Klobúk Pork Pie má okrúhlu korunu s mierne prehnutými bokmi, ktorá pripomína tortový plech, a úzku krempu. Jeho dizajn sa odvtedy niekoľkokrát zmenil, ale základný tvar zostal rovnaký.

V priebehu času sa klobúk Pork Pie stal obľúbeným doplnkom mnohých hudobníkov a umelcov, vrátane Franka Sinatru a Davida Bowieho. David Bowie sa dokonca preslávil tým, že nosil klobúky Pork Pie v rôznych farbách a materiáloch, čo pomohlo popularizovať tento typ klobúka medzi jeho fanúšikmi.

Klobúky Pork Pie sa vyrábajú z rôznych materiálov, vrátane vlny, plsti, slamy a ďalších. Sú k dispozícii v mnohých farbách a vzoroch, takže si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu štýlu. Okrem toho sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, takže si môžete nájsť ten správny klobúk, ktorý vám bude dokonale sedieť.

Pokiaľ hľadáte kvalitný a štýlový klobúk Pork Pie, môžete sa pozrieť na web Carlsbad Hat Co., kde nájdete širokú ponuku klobúkov tohto typu. Okrem toho sa môžete zastaviť v našich predajniach v Prahe a Brne a osobne si pozrieť našu ponuku klobúkov. Zaručujeme vám, že si u nás vyberiete klobúk, ktorý vám bude dokonale sedieť a dodá vášmu outfitu šmrnc.